2024 m. Europos futbolo čempionatas – bendras reitingas: nugalėtoja Anglija

PLbookmaker
18 kovo, 2024
25 Peržiūros

Mūsų pasirinkimas: 2024 m. Europos futbolo čempionatas – bendra vieta: nugalėtoja Anglija

14.06.2024 21:00

Europos futbolo čempionatas planuojamas tik po penkių mėnesių, todėl nepakenks padaryti nedidelę prognozę, kaip jis galėtų atrodyti. Tikimasi, kad dėl bendro čempionato titulo varžysis penkių stipriausių Europos lygų rinktinės, taip pat Portugalijos, Nyderlandų ir Belgijos nacionalinės komandos. Bent jau taip teigia lažybų bendrovės, kol lažybos ir įdarbinimas atitinkamai neįtakojo jų dydžio.

Namų pranašumas bus Vokietija, tačiau tai gali būti ne tokia jau didelė nauda. Mūsų vakarų kaimynai nežaidė atrankos varžybų, parengiamosiose dvikovose „Die Mannschaft” per daug neblizgėjo. Nepadėjo ir trenerio pasikeitimas – prie komandos vairo stojo Julianas Nagelsmannas, ir nepaisant komandos kokybės (Leroy Sané, Ilkay Gündoganas, Manuelis Neueris, Florianas Wirtzas ir t. t.), komandai nepasisekė nei žaidimo, nei rezultatų prasme. Nors namų čempionate į kiekvienas rungtynes bus išparduodami visi bilietai, tačiau žiniasklaidos, vadovybės ir visuomenės spaudimas taip pat bus didžiulis. Tai, kad Vokietija yra turnyro komanda, pastarąjį dešimtmetį nebėra tiesa, o iš istorijos gyventi negalima.

Belgija keičiasi kartos, jos sudėtis gerokai atjaunėjo, tačiau liko du pagrindiniai žaidėjai – įžaidėjas Kevinas de Bruyne ir kanonierius Romelu Lukaka. Abu žaidėjai linkę gana dažnai gauti traumas, o jei vieno iš jų nėra, komanda praranda aiškią jėgą puolime. Iš kitų tikrai didelių žvaigždžių komandoje jau yra tik Jérémy Doku, kuris tobulėja po Pepo Guardiolos sparneliu „Manchester City” klube. Bet kokiu atveju komanda atrankos grupėje nepralaimėjo, prie šešių pergalių pridėjusi dvi lygiąsias. Vis dėlto atsinaujinusi komanda bendrojo čempionato nelaimės, antraip tai būtų didelė sensacija.

Naujasis treneris Portugalija Roberto Martinezas, kuriam iki atrankos nepavyko išugdyti stipriosios Belgijos kartos, kad ji sėkmingai pasirodytų reprezentaciniame lygyje, tapo žmogumi, kurį reikia nugalėti. Jis taip pat pakartojo klaidas, padarytas su Pirėnų pusiasalio rinktine, iš kurių didžiausia – Cristiano Ronaldo garbinimas. Pasaulio futbolo legendai geriausi metai jau praeityje, o iš pirmo žvilgsnio įtikinamai atrodantys skaičiai to nekeičia. Iš tikrųjų CR7 išgyveno nuostabius metus, per kuriuos įmušė labai daug įvarčių, tik svarbu, prieš kokius varžovus pasiimti. Saudo Arabijos lyga pakilo į aukštesnį lygį, tačiau ypač puolimo pozicijose įvarčiai, pelnyti prieš silpnas gynybas, nėra tokie vertingi. Tas pats pasakytina ir apie atrankos varžybas, kuriose portugalai neprarado nė taško, tačiau jie turėjo silpną grupę, kurioje stipriausias varžovas buvo Slovakija. Bet kokiu atveju Portugalija turi puikią sudėtį, kurioje yra Bruno Fernandezas, Rafaelis Leao, Bernardo Silva ir kiti, tačiau jei jie nuspręs žaisti „viskas ant Ronaldo”, jie liks be šansų bendrai sėkmei.

Italija turėjo didelių problemų pačioje atrankoje, dėl patekimo į finalą kovojo iki paskutinių grupės rungtynių, o lemiamoje dvikovoje su Ukraina teisėjas atleido komandai baudinį. Čempionų titulą ginantys 2020 m. čempionai tikrai nekelia tokios pagarbos kaip anksčiau. Rinktinė šiuo metu neturi pasaulinio lygio žvaigždės, komandai tenka verstis be nubausto Sandro Tonalio. Gynyba iš pirmo žvilgsnio yra kiek per sena, o tai bus problema prieš dinamiškus varžovus. Apeninų pusiasalio komanda negali pakartoti titulo, komandai trūksta didesnio dominavimo, neįmanoma žaisti tik pertraukomis.

Taip pat Nyderlandai yra viena iš didesnių favoričių, užėmusi antrąją vietą grupėje po Prancūzijos, su kuria pralaimėjo abejas rungtynes. Tai aiškiai rodo komandos lubas, ji nėra absoliučioje viršūnėje. Juk tai tulpės įrodė ir praėjusiame čempionate, kur neprilygo Čekijos rinktinei. Komanda gali žaisti labai greitai, tačiau jai trūksta daugiau kūrybiškumo ir patikimo špagos meistro.

Kita vertus, atrankos grupę laimėjo Ispanija su rezultatu 7-0-1. Rinktinė gali remtis kokybiškais vartininkais (Unai Simonas, Davidas Raya), gynyba yra labai patyrusi. Priekyje – didžiulių talentų (Gavi, Lamine Yamal) ir patikrintų statistų (Álvaro Morata, Rodri ir kt.) mišinys. Ispanija yra geresnė nei pasaulio čempionate Katare, o komanda pasirengusi varžytis su geriausiais. 2023 m. Luiso de la Fuente’s auklėtiniams pavyko laimėti Tautų lygą, o tai yra svarbu, nes varžovų kokybė vis dėlto yra reiklesnė nei visa atranka į Europos čempionatą. Ant popieriaus tik Prancūzija ir Anglija yra geresnės komandos už Ispaniją, gal dar Portugalija.

Būtent Galijos rinktinė turės Euro 2024 tikriausiai stipriausia komanda, kurios sudėtyje yra daug geriausių žaidėjų, įskaitant ir atsarginių žaidėjų suolelį, o Kylianas Mbappé yra X faktorius. Prancūzija atrankoje nepralaimėjo nė karto, daugelis futbolininkų prisimena 2018 m. pasaulio čempionato titulą. 2022 m. rinktinė pasaulio čempionate užėmė antrąją vietą, kaip ir 2016 m. Europos čempionate. Taigi Prancūzija jau seniai demonstruoja rezultatų stabilumą nacionaliniu lygmeniu. Lazdelę ir toliau laiko treneris Didier Deschampsas, kuris gerai žino, kaip vyksta tokie turnyrai. Tuomet pagrindinė jo užduotis – išlaikyti komandos psichologinį nusiteikimą ir sutramdyti visų žvaigždžių ego. Didžioji dauguma komandos narių žaidžia Europos didžiuosiuose klubuose, o PSG trijulė Mbappé – Muani – Dembele gali žaisti puolime. Galimybių yra begalė, tačiau labai svarbus veiksnys yra Rabiot, kuris yra pagrindinis vidurio gynėjas, sveikata. Gynyba taip pat yra išpumpuota, o komanda apskritai sureguliuota tiek greičio, tiek jėgos prasme.

Remiantis koeficientais, šiuo metu didžiausias favoritas bendroje čempionato įskaitoje yra Anglija. Albionas turi didžiulę motyvaciją, jie jau seniai laukia didelio proveržio. 2020 m. Europos čempionate komanda užėmė antrąją vietą, taip pat ir šį kartą ant suolo sėdi Garethas Southgate’as. Komandą kaip visada turėtų tempti snaiperis Harry Kane’as, kuris po perėjimo į Miuncheno „Bayern” yra neįtikėtinos formos. Tas pats pasakytina ir apie Judą Bellinghamą, kuris persikėlė į puolėjo postą Madrido „Real” klube. Būtent jo rezultatyvumo kilimas gali būti svarstyklių lėkštelė, kaip ir tai, kad vartininko numeris vienas pagaliau gali būti ne Jordanas Pickfordas, o kas nors kitas, geriausia – Nickas Pope’as. Puikų sezoną žaidžia „Aston Villa” žaidėjas Ollie Watkinsas, o Declanas Rice’as, Bukayo Saka ir Philas Fodenas yra pasaulinės žvaigždės. Vienintelis abejotinas klausimas – tai stabdžių dueto sudėtis, kuriame su pertraukomis pasirodo Harry Maguire’as. Bet kokiu atveju Anglija atrodo optimalios sudėties ir nusiteikimo, rinktinė turi kokybės ir galimybių pagaliau laimėti kažką didelio. Galbūt pavasarį kortos iš dalies pasikeis, tačiau šiuo metu Albiono šansai atrodo beveik optimalūs.

Dėl ko statyti:

Anglijos bendra pergalė 2024 m. Europos čempionate turi prasmę, komanda subrendo, rezultatai išliko aukšti, sudėtis plati ir subalansuota, įskaitant dvi superžvaigždes, kartu su Prancūzija jie yra atšokę nuo likusių komandų.

Pasitikėjimas:

7/10

Rekomenduojamas lažybų tarpininkas šiam statymui:

20BETStatykite ant 20bet su 100% premija už pirmąjį indėlį!
Autorius PLbookmaker