2024 m. pasaulio ledo ritulio čempionatas – bendra įskaita: nugalėtoja Kanada

PLbookmaker
17 kovo, 2024
26 Peržiūros

Mūsų pasirinkimas: 2024 m. pasaulio ledo ritulio čempionatas – bendra vieta: nugalėtoja Kanada

10.05.2024 12:00

Čekijoje pirmą kartą po devynerių metų vyks pasaulio ledo ritulio čempionatas, kurio šeimininkais taps Prahos ir Ostravos miestai. Taigi namų aplinką turės ne tik čekai, bet ir slovakai bei lenkai, o tai gali atnešti netikėtų rezultatų.

Didžiausias favoritas pagal koeficientus bet kuriuo atveju yra Kanada, kuri žadėjo atvežti „stiprią atranką”, įskaitant užsienio žvaigždes, taip pat buvo viena iš priežasčių, kodėl jis persikėlė į Prahos grupę (iš pradžių jis turėjo vykti Ostravoje). Užjūrio žaidėjams ir vadovams Praha yra patrauklus istorinis miestas su palyginti pigiomis pramogomis, kurį žaidėjai taip pat naudoja „šeimyninėms kelionėms”. Taigi Prahoje galima tikėtis net ir didelių vardų iš komandų, kurios nepateks į atkrintamąsias varžybas. Gerai žinomi vardai sąraše tada daro domino efektą kitiems link nominacijos. Bet kuriuo atveju Kanada, kaip „ledo ritulio lopšys”, yra sėkmingiausiai pasaulio čempionatuose dalyvaujanti komanda (28-16-9), be kita ko, apgynusi auksą iš praėjusių čempionatų Suomijoje ir Latvijoje.

Logiška, kad akcijos taip pat kyla Čekijos komandos. Žaidėjų iš užsienio susidomėjimas bus milžiniškas, išskyrus Zachą, praktiškai visi žaidėjai pažadėjo dalyvauti. Atsižvelgiant į dabartinius rezultatus NHL, rinktis bus iš ko, laisvi gali būti Gudas, Kubalikas, Rutta, Jiričekas, Zadina, Mrazekas ir kiti. Be to, žaidėjai iš Europos parodė savo kokybę EHT ir greitai prisitaikė prie naujojo trenerio Ruliko reikalavimų žaisti patrauklų ledo ritulį. Už rinktinę stovės tiesiog visa šalis, didžiulis palaikymas veiks kaip dopingas, kuris šluostys komandą siekti aukštesnių nei standartas rezultatų. Taigi rinktinė namuose turėtų kovoti dėl medalio, kuris yra aiškus rinktinės tikslas.

Tradiciškai stiprią komandą atveš Švedijakuri turi didelį žaidėjų anklavą užsienyje. Komanda bus subalansuota, tačiau net ir Europoje „Tre Kronor” turi nemažai kokybiškų pavardžių iš žaidėjų, kurie paliko užjūrio sceną dėl didesnio žaidybinio krūvio. Be to, Švedija yra itin motyvuota, nes Šiaurės šalis nuo 2018 m. Kopenhagoje iškovotos pergalės laukia bet kokio pasaulio čempionato placdarmo. Švedai taip pat patvirtino savo gerą pasirodymą „Euro Hockey Tour” turnyre – po trijų turnyrų jie užėmė pirmąją vietą, aplenkdami tik Čekijos rinktinę.

Pastaraisiais metais nuolatinis tauriųjų metalų kolekcininkas buvo Suomija, tačiau 2023 m. čempionate užėmė septintąją vietą, o dabartiniame EHT komandai nepasisekė. Geriausi suomių žaidėjai tikriausiai į Prahą neatvyks, juk kovoje dėl Stenlio taurės turėtų dalyvauti Kolorado arba Karolinos komandos. Be to, Šiaurės šalys negali pasikliauti sirgalių palaikymu, kaip Vokietija, kuri jį turi prie pat namų slenksčio.

Jos taip pat turi pasikliauti atranka Jungtinių Amerikos Valstijų, į kurią kasmet atvyksta itin talentingų jaunų žaidėjų, perėjusių vietos darbo su jaunimu sistemą, kuri neabejotinai yra viena geriausių. Į Čekiją, kur yra saugu, taip pat galėtų atvykti keletas žinomesnių vardų, kurie galėtų pastūmėti amerikiečius link geriausiųjų ketverto.

Pernai sėkmingai pasirodžiusios komandos, t. y. Vokietija ir Latvija arba Šveicarija, taip pat galėtų pateikti staigmeną, tačiau tik pagrindinėse grupėse, turint omenyje, koks kokybiškų vardų kupinas bus čempionatas.

Dėl ko statyti:

Atsižvelgiant į praėjusių metų ir istorinius rezultatus, Kanada yra aiški čempionato favoritė, o Kanados nominacija visada būna labai kokybiška ir ambicinga. Tačiau šiemet komanda turėtų būti stipresnė nei ankstesniais metais, todėl auksas „Klevo lapų” komandai atiteks tik išskirtinėmis aplinkybėmis. Atlikite statymus su „Fortuna” dėl 2024 m. pasaulio futbolo čempionato, visą koeficientų apžvalgą dėl bendros pergalės rasite čia.

Pasitikėjimas:

7/10

Rekomenduojamas lažybų tarpininkas šiam statymui:

20BETStatykite ant 20bet su 100% premija už pirmąjį indėlį!
Autorius PLbookmaker