Slovakijos prezidento rinkimai – 1 turas: nugalėtojas Pellegrini

PLbookmaker
23 kovo, 2024
27 Peržiūros

Mūsų pasirinkimas: Slovakijos prezidento rinkimai – 1 turas: nugalėtojas Pellegrini

23.03.2024 07:00

Šeštadienį Slovakijoje prasideda pirmasis prezidento rinkimų turas. Į aukščiausią postą pretenduoja dešimt kandidatų, tačiau praktiškai aštuoni iš jų neturi galimybių patekti į antrąjį turą. Zuzana Čaputova nusprendė neginti prezidento posto.

Dėl bendros pergalės turėtų apsispręsti Peterio Pellegrini ir Ivano Korčoko pora. Buvęs Slovakijos ministras pirmininkas yra popierinis favoritas, už jo stovi HLAS partija, taip pat didelė SMER rinkėjų bazė, kurioje jis anksčiau dirbo kartu su Róbertu Fico. Taigi Peteris Pellegrini yra visiems Slovakijos žmonėms gerai žinoma asmenybė, o tai yra didžiulis privalumas. Kaip asmenybė jis taip pat turi neginčijamą vizualinę charizmą, o tai yra neatsiejama sėkmę lemianti dalis. Savo politinėje karjeroje jis stengėsi išlaikyti tam tikrą toną, kuris jį gerokai skyrė nuo kitų Slovakijos politikų, tokių kaip Kotleba, Harabinas, Maťovičius ir Fico. Todėl jo rinkiminis potencialas yra didelis, ypač jei antrajame ture jam pavyks surinkti daugumos iškritusių kandidatų balsus.

Tokiu atveju Ivanas Korčokas yra akivaizdus pasirinkimas dabartinio prezidento rinkėjų branduoliui, norinčiam nukreipti Slovakiją į Vakarus. Buvęs užsienio reikalų ministras taip pat yra patyręs politikas, tačiau toli gražu ne toks populiarus kaip jo pagrindinis varžovas. Netolimoje praeityje jis dvejus metus buvo dingęs kaip diplomatas Jungtinėse Amerikos Valstijose, kurios daugeliui gyventojų, ypač kaimuose, yra įsivaizduojama skiriamoji riba. Tai Korčoką iš dalies sieja su Pellegrini, kurio minėta sąjunga su dabartiniu premjeru.

Taigi abu potencialūs prezidentai skaldo visuomenę, o tai gerai matyti iš apklausų. Abu jie gali tikėtis stiprios rinkėjų bazės, tik skirtingose amžiaus grupėse, kurioms įtakos turi ir išsilavinimas. Pirmajame ture netgi buvo galima tikėtis lygios kovos, kai abu kandidatai patenka į du procentus, kalbant žirgų lenktynių terminologija, Pellegrini pirmauja galva. Tai nepasikeitė ir po antradienį vykusių prezidento debatų, kurių metu kandidatai dažniausiai buvo nuosaikūs.

Dėl ko statyti:

Pellegrini yra didžiausias Slovakijos prezidento rinkimų favoritas dėl savo politinės praeities ir bendro žinomumo. pirmajame ture jis turėtų gauti daugiau balsų, nes vyresnioji rinkėjų karta yra drausmingesnė. Pagrindinis Ivano Korčoko rinkėjų susitelkimas įvyks tik antrajame ture, tačiau ir to nepakaks.

Pasitikėjimas:

6/10

Rekomenduojamas lažybų tarpininkas šiam statymui:

WAZAMBAStatykite ant Wazamba su 100% premija už pirmąjį indėlį!
Autorius PLbookmaker