Slovakija – Azerbaidžanas: handicapas Slovakijoje -1,5

PLbookmaker
8 rugsėjo, 2024
5 Peržiūros

Mūsų patarimas: Slovakija – Azerbaidžanas: Slovakija handicap -1.5

08.09.2024 18:00

Sekmadienio rungtynės tarp Slovakijos ir Azerbaidžano siūlo netikėtai daug simbolikos.

Į rytų Slovakijos sostinę po 26 metų sugrįžta „sokolai” su dvikova prieš varžovą, nuo kurio Košicėje atsisveikino ilgam. 1998 m. jie ten Europos atrankos rungtynėse Azerbaidžaną įveikė 3:0, kaip ir 1995 m. per pirmąjį tarpusavio susitikimą, kurį slovakai vėl laimėjo trimis įvarčiais 4:1. Paradoksalu tai, kad visas trejas rungtynes Košicėje, įskaitant ir šiandienos rungtynes, kiekvieną kartą rengė vis kitas stadionas, o šiemet rungtynės vyks išparduotoje Košicės futbolo arenoje.

Šis susidūrimas bus simbolinis ir treneriui Francesco Calzonai, kuris prieš dvejus metus Trnavoje pradėjo darbą su Slovakijos rinktine nuo pralaimėjimo 1:2 Azerbaidžanui, o ant jo galvos tuomet nusileido kritikos audra. Tačiau italų treneris ją įveikė ir per dvejus metus slovakai padarė pažangą, kurios gali pavydėti Čekija. Per kelias sekundes jie liko per plauką nuo pergalės prieš Angliją Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje. Komanda turi savo simpatišką veidą, žaidžia tiesmukai ir greitai, o komandoje yra stiprių individualybių – Dúbravka, Škriniaras, Hancko, Lobotka, Duda, Haraslinas…

Nors slovakai ketvirtadienį Estijoje laimėjo tik 1:0, jie akivaizdžiai pranoko varžovus ir galėjo laimėti daug didesniu skirtumu. Azerbaidžanas per pirmąsias Tautų lygos rungtynes namuose 1:3 pralaimėjo Švedijai, o tai turi nuvilti. Pirmosios rungtynių pusės pabaigoje, esant rezultatui 0:0, jie praleido įvartį, antroje rungtynių pusėje per ketvirtį valandos įmušė tris įvarčius ir tik pabaigoje ištaisė deficitą.

Taigi senstančio portugalų trenerio Fernando Santoso (69 m.) debiutas susiklostė prastai, o Košicėje tikriausiai bus dar blogiau. Atmetus praėjusių metų pergalę 2:0 Estijoje, Azerbaidžanas iš paskutinių keturių išvykų į Albaniją, Belgiją ir Austriją Europos atrankos turnyruose pralaimėjo likusias tris – bendru rezultatu 1:14.

Dėl ko statyti:

Calzona ir žaidėjai gerai prisimena dvejų metų senumo tarpusavio mačą, o Azerbaidžanas norės su kaupu atsirevanšuoti už žeminantį pralaimėjimą Trnavoje, todėl jų netenkins pergalė vienu įvarčiu.

Pasitikėjimas:

7/10

Rekomenduojamas lažybų tarpininkas šiam statymui:

1XBETStatykite ant 1xbet su 100% premija už pirmąjį indėlį!
Autorius PLbookmaker